Test af barberskraber fra barberskabet.dk

Opdateret 2. august 2017: Jeg har nu også testet barberskraberen fra barberklubben.dk og laver en samlet konklusion.

Opdateret 22. maj 2017: Jeg har testet barberskraben fra barberklingen.dk og vurderer herefter de forskellige skrabere.

Det er blevet utrolig populært med abonnementsordninger på barberblade, så jeg satte mig for at teste kvalitet af både kundeoplevelsen og selve produktet hos to af de populære udbydere i Danmark.

Den første test er skraberen fra barberskabet.dk.

Jeg bruger normalt Gillette Fusion-blade, som jeg køber ind (online) i større mængder, så jeg kan holde indkøbsprisen nede.

Jeg giver omkring 23 kr. pr. barberblad, når jeg køber stort ind (24 stk).

Jeg bruger enten änglamarks barberskum eller (i øjeblikket) en barbercreme fra Herban Cowboy uden tilsætningsstoffer og andre trælse ting – men derimod med andre ting, der er gode mod huden.

Skraberen bliver testet med barbercreme.

barberskabet.dk

Barberskabet.dk er en abonnementsordning, hvor man får tilsendt en startpakke med håndtag og to barberblade for 39,- inkl. fragt – uden binding.

Herefter kan man vælge at få tilsendt fire nye barberblade enten hver måned (69 kr.), hver anden måned (79 kr.) eller hver tredje måned (89 kr.)

Bestilling gik uden problemer, og varen kom hurtigt.

Jeg var umiddelbart efterbestilling inde og annullere mit abonnement, da jeg i første omgang blot vil teste produktet. Det gik også fint og uden problemer, omend man kan godt kan se, at deres back-end/administrationsmodul er et meget skrabet og standardudseende Shopify-modul.

Efter et par dage ankom skraberen og blade i en fin lille boks, vedlagt et bolche. Heller ikke noget at beklage sig over i den del af kunderejsen.

Startpakke fra barberskabet.dk

Praktisk brug af skraberen

Jeg havde problemer med at få det ene blad ud af den gummilomme, den sad i, så det endte faktisk med, at der knækkede en dims af.

Kundeservice var dog hurtige til at svare, at det måtte være en produktionsfejl, og jeg fik inden for 3-4 dage to nye barberblade uden beregning (igen med lidt mundgodt vedlagt).

Jeg fik bladet monteret og gik i gang.

Mit umiddelbare indtryk er, at skarpheden fra ny er på niveau med mine Gillette-blade, måske en anelse under. Der er en lidt mere ru og rå lyd, når man fører bladet over huden, men den gør, hvad den skal.

Det er dog i min bog et stort minus, at den ikke har nogen ‘næseklinge’, som jeg kalder den. ‘Næseklingen’ er en ekstra klinge, der sidder helt på toppen af bladet og som har til funktion at snuppe de besværlige skægstubbe, der fx er under næsen, hvor bakkenbarterne slutter, omkring mundvigene mv.

Den savnede jeg fra første barbering.

Når jeg bruger barbercremen, er skraberen sværere at gøre ren end Gillettes skraber. Det er som om stubbene sidder mere fast imellem klingerne.

Jeg har også erfaret, at når jeg ‘tapper’ den ren i vandet mod vaskens kant, så falder hovedet ofte af i modsætning til Gillettes skraberhoved.

Jeg får flere rifter og skrammer end med min Gillette, men om det skyldes at den er for skarp, for sløv eller manglende erfaring, kan jeg ikke vurdere.

Holdbarhed

Med barbercremen holdt bladet til 19 barberinger. Så blev det så træls, at det skulle skiftes ud.

Til sammenligning holder et blad fra Gillette ca. 20 barberinger, så holdbarheden er ca. den samme.

Konklusion

Som du kan se i tabellen herunder, så klarer skraberen fra barberskabet.dk sig lidt dårligere end Gillette – primært fordi barberbladshovedet er for skrøbeligt, hvilket trækker ned i holdbarhed og den mangler den vigtige ‘næseklinge’ – og så er den lidt mindre solidt bygget end Gillette.

barberskabet.dk

Skarphed:5 / 5
Greb:4 / 5
Praktisk brug:2 / 5
Holdbarhed:4 / 5
Features:3 / 5

Gillette Fusion

Skarphed:4 / 5
Greb:4 / 5
Praktisk brug:4 / 5
Holdbarhed:4 / 5
Features:4 / 5

Skriv en kommentar